Στο χωριό που δεν μένει κανείς: Φτιάχτηκε για γυρίσματα ταινίας και έγινε διάσημο

popeyevillage2Ως επί το πλείστον, οι κινηματογραφικές παραγωγές πραγματοποιούνται…

μέσα σε στούντιο και έπειτα με την χρήση ειδικών εφέ δημιουργείται το αντίστοιχο τοπίο που επιβάλλει η υπόθεση του εκάστοτε έργου. Βέβαια, εξίσου αρκετές είναι και οι φορές που ολόκληρα εξωτερικά σκηνικά δημιουργούνται αποκλειστικά για τις απαιτήσεις των γυρισμάτων μιας ταινίας, τα οποία στην συνέχεια ξεστήνονται.

Ένα τέτοιο παράδειγμα εξωτερικών σκηνικών αποτελεί και ένα χωριό που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα γυρίσματα της ταινίας Popeye, τα οποία έγιναν το 1980, με πρωταγωνιστή τον πολυαγαπημένο Robin Williams και σκηνοθέτη τον Robert Altman.

Το μικρό χωριό που βρίσκεται στην Anchor Bay, μια πολύ γνωστή περιοχή της Μάλτας, φαίνεται πως έκανε πολύ καλή εντύπωση στους ντόπιους και εν τέλει κατέληξε να γίνει ένας μεγάλος πόλος τουριστικής έλξης, παρά το γεγονός ότι η ταινία που γυρίστηκε εκεί δεν είχε την απήχηση που αναμενόταν. Σχεδιαστής του χωριού, είναι ο Wolf Kroeger, ενώ η κατασκευή του στοίχησε 49 εκατομμύρια δολάρια και ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα 9 μηνών.

Όπως επιβεβαιώνει και ο δημιουργός του, η επιτυχία του σαν τουριστικό θέρετρο είναι μεγαλύτερη από την επιτυχία της ταινίας. Επιπλέον, στην αρχή η εικόνα του ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή, μιας και ήταν πιο μουντό λόγω του ότι έπρεπε να βοηθά τα ρούχα των ηθοποιών να ξεχωρίζουν χρωματικά, όμως πλέον είναι γεμάτο χρώματα και φως, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Μάλτα.

| E-Radio

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *